znanost o 💩

zakaj se počep preverjeno izplača

Medicinske študije primerov

Vpliv telesne drže na iztrebljanje pri človeku

Izvleček: Ta medicinska študija primerja tri položaje za defekacijo, z merjenjem trebušnega tlaka in anorektalnega kota hkrati. Ugotavlja, da čim večji je upogib kolka, ki ga dosežemo s čepenjem, tem bolj je izravnan rektoanalni kanal in temu primerno je potrebno vložiti manj napora za defekacijo.

Prenesi PDF

Vpliv etničnih navad na defekografske meritve

Izvleček: Glavni cilj te študije je bila primerjava vpliva iranskih in evropskih navad iztrebljanja na defekografske meritve. Pacientom je bilo naročeno, naj uporabljajo dva tipa stranišča za iztrebljanje: nizki tip (značilen za Iran) in školjko s pritrjenim rezervoarjem (značilen za zahodne države). Ugotavlja, da uporaba iranskega tipa stranišča zagotavlja veliko večji anorektalni kot in večjo razdaljo med presredkom ter vodoravne stranice medeničnega dna. Odvajanje blata je bilo tudi bolj popolno z uporabo iranskega tipa stranišča.

Prenesi PDF

Primerjava naprezanja med defekacijo v treh položajih

Izvleček: Cilj te študije je primerjava sile naprezanja, med sedečim in čepečim iztrebljanjem. Študija je potrdila, da je za doseganje občutka zadovoljivega odvajanja blata v sedečem položaju potrebno vložiti veliko več napora kot pri odvajanju v čepečem položaju.

Prenesi PDF

Neodvisna mnenja

Nekateri resnično ljubijo svoj Squatty Potty. Vedno smo navdušeni, ko slišimo super odzive s strani zadovoljnih strank. Tukaj lahko prebereš nekaj mnenj srečnih Squatty Pottyjevcev!

 • The Paleo Mom

  “Ta stvar je resnično huda. Ni naravno, da človek tako ljubi svojo pručko kot jaz, vendar si ne morem pomagati. Resnično je bolj udobno in enostavno v čepečem položaju. Nimam občutka, da opravljam neko delo (vsaj jaz sem po navadi imela tak občutek).”

 • Wellness Mama
  “Kar me je najbolj presenetilo pri Squatty Potty je takojšnja razlika, ki sem jo opazila. Ko sem pručko prvič uporabljala, so stvari šle veliko hitreje (že delim preveč informacij). Po dveh dneh uporabe je ta položaj postal tako naraven, da je bilo čudno sedeti v "normalnem položaju".”
 • Underground Wellness
  “Ta stvar je super kul! Elegantnega videza. Lahko jo pospraviš tako, da jo porineš pod WC školjko.”
 • Healthy Home Economist
  “Zelo sem bil navdušen, ko je moj novi Squatty Potty prispel; in wow, dejansko se čuti takojšnja razlika. Čutiš kako gre naravnost navzdol – plop! Skočil sem s Squatty Pottyja in moj dan se je lahko začel- juhu!”
 • Delicious Obsessions
  “Pred prvo uporabo sem pričakoval, da bo stvar nerodna in mogoče celo neprijetna. Bil sem prijetno presenečen nad izkušnjo, saj sploh ni bilo neprijetno. Nasprotno: bilo je zelo naravno in udobno. Pravzaprav je zdaj čudno uporabljati WC brez pručke.”
 • Mother Nature Network
  “Nikoli več nimam občutka, da sem napihnjena. Dobesedno: Nikoli. Nisem. Napihnjena. Mogoče nisem resnično suha, ampak se tako počutim. Enostavno uporaba Squatty Pottyja ti da občutek, da si opravil 10 dnevna očiščevalna dieta. To pa je tudi največ, kar bom komentirala o svoji izkušnji kakanja. Verjemi – moraš poskusit. Všeč ti bo.”
 • Poop Report
  “Ko je prišel čas, sem potegnila pručko izpod školjke, obrnila sem se in sem sedla na WC. Noge sem postavila na, za njih določeno mesto na pručki, kar je povzročilo, da so se moja kolena dvignila v višino prsnega koša in sem tako dosegla čepeč položaj. Kar se je po tem zgodilo, me je skoraj nasmejalo. Kot da bi moja rit bila zmedena, saj se kakanje z izravnanim debelim črevesom sploh ne čuti. Kakec enostavno prileze ven. Plop. In to je bilo to.”

Resnične zgodbe o uspehu

Po letih težav... NIČ VEČ PROBLEMOV!
Draga Squatty Potty ekipa, moj mož je imel leta in leta velike težave z iritacijo, potrebni so bili številni obiski pri zdravnikih in steroidne svečke na dnevni ravni. Na squatty potty sem naletela na spletu medtem, ko sem raziskovala. Sem medicinska sestra. Kupila sem squatty potty in nagovorila sem še dva sodelavca, da smo dobili količinski popust! Odkar moj mož uporablja squatty potty, nima več težav z iritacijo. Moji sodelavci tudi obožujejo svoje squatty pottyje in potrjujejo, da je veliko lažje iti na stranišče!!! Hvala.

Noseča dama odobrava
Sem v petem mesecu nosečnosti in sem pred enim mesecem kupila squatty potty. Preden sem začela uporabljati pručko, sem imela težave z zaprtjem, kar je posledica nosečnosti in sem že poskusila vsak trik za odpravo težave. Večina poskusov je bilo uspešnih le za kakšen teden, potem sem postala odporna in sem morala poskusiti nekaj drugega. To je edina stvar, ki je dosledno pomagala. Normaliziralo je mojo prebavo, ki je sedaj skoraj takšna, kot pred nosečnostjo. Zelo sem hvaležna in definitivno priporočam vsem, ki imajo motnje v delovanju črevesja.

Bog vas blagoslovi!
Zahvaljujem se vam za izdelavo Squatty Pottyja. Že od otroštva imam težave z izločanjem blata. Ko sem postal starejši, sem moral ročno prazniti danko, kar je privedlo do kroničnega in bolečega vnetja (proctitis), hudih notranjih in zunanjih hemoroidov in sem bil le nekaj mesecev stran od operacije, pri kateri bi mi odstranili danko in opravili kolektomijo. Moral sem tudi uporabljati dnevne svečke, toaletni papir navlažen s pripravkom iz nepozebnika in dvakrat dnevno Metamucil. Ves ta čas sem bil prepričan, da moje probleme povzroča zaprtje, ampak je bil vzrok ta, da sem poskušal stisniti blato preko blokade v črevesu. Molil in upal sem na alternativo operaciji. Takrat sem vas videl na Shark Tank. Naročil sem Squatty Potty in ga uporabljam že en mesec. Nisem vedel, da moj problem povzroča napeta puborektalna mišica. Sedaj sem se znebil vseh simptomov.

Squatty Potty spreobrnjenec!
Moj oče trpi za Parkinsonovo boleznijo. Ena izmed simptomov je oteženo izločanje blata. Squatty Potty sem videla v trgovini in sem ga kupila za svojega očeta; po naključju je imel tisti dan še rojstni dan. Squatty Potty kot darilo za 65. rojstni dan se mu ni zdelo vredno niti nasmeška ... vsaj prve tri ure ne. Kako urico za rojstno dnevno večerjo, se je začel smejati kot majhen otrok (ne spomnim se kdaj sem ga nazadnje videla tako srečnega). Vprašala sem ga zakaj je nenadoma postal tako dobre volje in je rekel samo "Deluje!" z ogromnim nasmeškom.

Hvala Squatty Potty!
Sem zdravstvena delavka, ki je bila pred kratkim diagnosticirana z endometriozo, intersticijskim cistitisom in disfunkcijo medeničnega dna. Moja zdravnica je predlagala, da uporabljam škatlo ali knjige, da podprem svoje noge na stranišču. Za Squatty Potty sem slišala preko socialnih medijev v skupini za podporo. Zdelo sem mi je, da ne bo prišlo do nobene opazne razlike z uporabo. Po enem mesecu redne uporabe, lahko iskreno rečem, da se ne naprezam niti približno tako, kot sem se morala prej. Lahko sem zmanjšala tudi dozo zdravil proti zaprtju, zato sem zelo navdušena. Moja edina želja je, da bi Squatty Potty našla že prej! Zelo mi je všeč, da se lahko pospravi pod školjko in se vel ne spotikam ob škatlo, ko sem v kopalnici.

Resnično mi je spremenilo življenje
Moj mož zadnjih nekaj let trpi ta hudim zaprtjem. Že 20 let živi s Parkinsonovo boleznijo in ni vemo, če bolezen vpliva na mišice, ki so vključene v prebavo, ali problem povzročajo zdravila. Ne glede na vzrok, je težava postala tako huda, da smo bili v resnih skrbeh, kajti se je zdelo, da bo doživel infarkt na stranišču. Poskusili smo Miralax in druge mehčalce blata, a nič ni pomagalo. Kupili smo Squatty Potty in bilo je kot, da so se mu uresničile sanje. Ne samo, da je lahko brez težav uporabljal stranišče, ampak je vse bilo mimo hitro in enostavno.